marți, 22 decembrie 2009

De ce iubim barbatii?


În timp ce navigam pe mirificul Google, am dat de ceva ce noi, femeile, ştim, dar nu recunoaştem nici în ruptul capului.
V-am anunţat, ceea ce urmează nu-mi aparţine.

''Pentru zambetul lor strengaresc pe strada. Pentru flirturile pe fuga tot pe strada, chiar daca multe dintre noi nu recunosc. Iubim barbatii pentru ca au un farmec aparte atunci cand ne privesc si se gandesc ca ar putea ajunge in pat cu tine. Pentru ca nu toti sunt asa …

Pentru ca, in liceu, cei timizi te priveau mereu din umbra fara a avea curajul sa ti se adreseze. Pentru ca cei cu mai mult curaj se credeau interesanti apeland la glume stupide in fata “tovarasilor de caterinca”. Pentru ca in ultimul an de liceu s-au mai desteptat si se indragosteau de colega de banca.

Pentru ca exista barbati care nu se opresc cu analiza trupului unei femei la buze, sani, coapse. Pentru ca exista barbati pentru care gleznele unei femei reprezinta boutique de lux, barbati care admira liniile fine ale gatului, mainile si ar mai fi multe locuri “ascunse” curiozitatii barbatului.

Iubim barbatii pentru ca reusesc sa faca lucrurile dedicate femeii la fel de bine si poate chiar mai bine. Pentru ca este minunat sa iti vezi iubitul gatind doar pentru a-ti demonstra ca si el poate.

Pentru ca au o placere nebuna sa te priveasca atunci cand te apleci peste xerox la birou sau la dulapiorul de jos unde parca toate sunt acolo intentionat.

Pentru ca barfesc la fel de mult ca noi, dar nu recunosc. .. Pentru ca se lauda cu jobul, cu masina, cu iubita, sotia, amanta lor de cate ori au ocazia.

Iubim barbatii care stiu ca o mangaiere valoreaza cat o mie de cuvinte dulci, pentru ca stiu sa-ti protejeze mana de frig. Pentru ca unii adora sa ne vada dimineata ciufulite, nemachiate si bombanind ca noaptea a fost prea scurta.

Pentru ca se enerveaza cand pierd la billiard in fata noastra, pentru ca se supara atunci cand suntem privite de alti barbati. Pentru ca fac orice si iti accepta toate mofturile atunci cand se apropie seara de iesit in oras la bere cu baietii.

Iubim barbatii pentru ca viata nu ar mai avea sens fara dureri de cap, ulcer din cauza stresului sau o programare la psiholog. Pentru ca toate discutiile si certurile inutile se nasc din lucruri marunte. Pentru ca impacarea pentru unii inseamna sex... dar parca atunci este cel mai bine.''

Şi totuşi, de ce iubim bărbaţii? De femei ce suntem!!




12 comentarii:

Anonim spunea...

Iubim barbatii pentru ca au un farmec aparte, pentru ca ne atrag, pentru ca sunt de multe ori indiferenti. Ii iubim pentru ca suntem femei. Ii iubim pentru ca vrem sa isi dea seama ca pentru noi nu e o simpla joaca, cum pentru multi dintre ei este. Ii iubim pentru ca suntem atat de naive...

Doppelgänger spunea...

Well, dand la o parte toate definitiile poetice care s-ar putea sa apara aici mai devreme sau mai tarziu, eu zic ca si voi ne iubiti din aceeasi cauza din care va iubim si noi. :-? It can't really be explained. It's in the genes mai degraba. Oricum, un lucru sigur este acela ca toata dragostea asta e o combinatie de sentimente specific umane si instincte primare (reproducere, raspandirea speciei, etc.). But then again, do we really care why do we do it? :D Just fall in love and stop asking questions (nu ma refer la tine in special, Dana, si in general la toata lumea). E ca trucul unui magician, vrei sa afli cum il face, dar dupa ce afli iti pierzi tot interesul. And besides, all you people will be thoroughly disappointed when you'll find out that everything happens because of our basic insticts and primitive brain. Adevarul este ca la baza tuturor aceste chestii nu este nimic poetic: nu ne indragostim unul de celalalt cu gandul de "a deveni o singura fiinta, cum era cand a fost creata lumea, blablablabla" (especially when we're having sex or love...call it whatever you want, it's the same thing), we just fall in love because we do, because we have to.

So (stiu ca m-am indepartat un pic de intrebarea ta, but I'm just trying to make a point, sorry :">), intrebarea din captana fiecarui om n-ar trebui sa fie "de ce iubesc?", ci mai devreme "de ce (sa) nu iubesc?". :D Hey, e umila mea parere, and I stick to it.

Au revoir.

dana. spunea...

dar stai, ca eu nu incercam aici sa descopar nimic, tocmai asta e si ideea. pe mine nu ma intereseaza de ce ma indragostesc, pur si simplu se intampla si nu am de gand sa cercetez ce anume ma face sa simt all that magic stuff. toate asa zisele motive de mai sus sunt pure vorbe, chestii care fac si mai misterios sentimentul de iubire. sunt perfect de acord cu parerea ta, nu stiu de ce crezi ca prin postul asta incerc sa descopar ceva, chiar nu e intentia mea sa aflu de ce iubesc. i just do it and i don`t really care why i do it.

Doppelgänger spunea...

A nu, nu vorbeam de tine. Nu iti era adresat tie raspunsul, ci mai degraba celor care se intreaba acel lucru in acel mod. :)) Si scuze daca am parut iritat or anything, nu e cazul. :D Post-ul tau mi se pare foarte tare, fiindca in sfarsit am vazut si intrebarea "de ce iubim barbatii?" undeva. Nu stiu de ce fetele (si bineinteles ma refer la fete in general) nu pun intrebarea asta (de parca ar fi o anomalie a naturii) in timp ce se umplu de mandrie si bucurie cand citesc "de ce iubim femeile?", if you know what I mean. I hate sexist chats, dar de obicei nici o fata nu intreaba ce ai intrebat tu fiindca bineinteles noi suntem niste brute, nesimtiti si nu iubim. :)) Iarasi, ma refer strict la grupul ala de fete si la cei care vor veni si vor citi mai departe ce am scris noi. :-? So, rather than being iritated by your post (cum probabil a parut la prima vedere), I, as a man, am quite flattered. :"> :)

I hope I made myself clear si ca nu am zis altceva care sa se inteleaga gresit. :-? (I do have that talent) Oricum, hands up for the post, love it. ;))

dana. spunea...

I see your point. cat despre post, nu sunt misandra si nici feminista incat sa cred ca toi barbatii sunt niste porci sau ca suntem egale sau mai bune decat ei. Pentru mine, femeia si barbatul sunt "o echipa" cand se gasesc se completeaza unul pe altul, sunt compatibili. Asa ca unii dintre voi merita sa fies "slaviti" cu astfel de posturi; sa fim seriosi pentru femei exista mult mai multe scrieri, asa ca din cand in cand trebuie sa ne aducem aminte si de voi, ca pana la urma, uneori si noi va facem zile fripte:">

Anonim spunea...

Da...si in final trebuie sa ne gandim ca si noi, femeile, si voi, barbatii, suntem oameni si avem sentimente. Fie ca e ura, bucurie, iubire, mila, teama sau altceva. Suntem un amalgam de sentimente care, practic, se lupta-n noi...

Dar totusi...de ce femeile iubesc barbatii? Si de ce barbatii iubesc femeile?

dana. spunea...

nu mai incerca sa descoperi misterul, rezuma-te la a iubi si punct.

Doppelgänger spunea...

My thoughts exactly. :D

Anonim spunea...

Ia uite la ei!!! Huaaa!! >:P

Andi spunea...

http://www.youtube.com/user/TotallySketch#p/u/2/BggUuMcfaYw

That's LOVE! :))

Sper ca nu va suparati ca am pus commentu asta dar vreau sa destind atmosfera ca sunteti prea seriosi cu discutia asta despre barbati si femei. Va iubim si ne iubiti si Keep it that way.
Va iubesc na!

bubi spunea...

de ce nu ? :>

Anonim spunea...

wow... ce descriere perfecta, apropiata de realitatea, pe care multi suntem tentati s-o negam... dar imi place :X... e mult prea adevarat :))

Trimiteți un comentariu